Postopek:
Ajdovo moko poparimo s približno litrom slanega kropa in zmešamo. Ohladimo ter zamešamo vzhajan kvas, pšenično moko in olje. Zamesimo v lepo voljno testo, ne premehko. Pokrijemo in damo vzhajat. Skuto, jajce, smetano, sladkor (po želji) zmešamo, da dobimo lep in bogat nadev.
Vzhajano testo razvaljamo, premažemo z raztopljenim maslom. Nato nadev razmažemo po celotnem testu, ga zvijemo in položimo na pomaščen pekač. Damo vzhajat, a ne predolgo. Nato potico premažemo s stepenim jajcem, prepikamo z vilicami in damo v pečico. Pečemo 60 minut pri 160 – 170 C. Potičko postrežemo toplo.
Presenetite svoje bližnje in pripravite božansko sladico. Ajdova potica je v kulinariki že od nekdaj veljala za pravo umetnino in vrhunsko poslastico. Potica s skutnim nadevom se v ustih kar topi, tako rahla in sočna je.
Sestavine:
50 dag ajdove moke
30 dag bele moke
1 kocka kvasa
1 žlica sladkorja
1 dcl toplega mleka
1 žlička soli
5 žlic olja
Nadev:
1 kg skute
1 jajce
sladkor po okusu
10 dag masla
1 dcl sladke smetane
Presenetite svoje bližnje in pripravite božansko sladico. Ajdova potica je v kulinariki že od nekdaj veljala za pravo umetnino in vrhunsko poslastico. Potica s skutnim nadevom se v ustih kar topi, tako rahla in sočna je.
Sestavine:
50 dag ajdove moke
30 dag bele moke
1 kocka kvasa
1 žlica sladkorja
1 dcl toplega mleka
1 žlička soli
5 žlic olja
Nadev:
1 kg skute
1 jajce
sladkor po okusu
10 dag masla
1 dcl sladke smetane
Postopek:
Ajdovo moko poparimo s približno litrom slanega kropa in zmešamo. Ohladimo ter zamešamo vzhajan kvas, pšenično moko in olje. Zamesimo v lepo voljno testo, ne premehko. Pokrijemo in damo vzhajat. Skuto, jajce, smetano, sladkor (po želji) zmešamo, da dobimo lep in bogat nadev.
Vzhajano testo razvaljamo, premažemo z raztopljenim maslom. Nato nadev razmažemo po celotnem testu, ga zvijemo in položimo na pomaščen pekač. Damo vzhajat, a ne predolgo. Nato potico premažemo s stepenim jajcem, prepikamo z vilicami in damo v pečico. Pečemo 60 minut pri 160 – 170 C. Potičko postrežemo toplo.